Historien vår

· Korpset ble stiftet 1. juni 1934 som Fagforeningenes Musikkorps Askim FMA som på den tiden hadde sterke røtter i arbeidermiljøet på Viking-Askim.

· I 1980 skiftet korpset navn til Askim Janitsjar og fremstår i dag som en politisk nøytral organisasjon. Vi er tilknyttet region Øst av Norges Musikkorps Forbund

· Korpset ble offisielt byorkester i 1996, da Askim fikk bystatus og brukes aktivt av Indre Østfold kommune i forbindelse med kommunale begivenheter som bør markeres. 

· Korpset har i en årrekke vært en kulturinstitusjon i Indre Østfold og har representert distriktet både i Norge og utlandet.

· Korpset har deltatt i konkurransespill i Østfold flere ganger og har vunnet 1. premie både i 2. og 3. divisjon janitsjar.

· Askim Janitsjar rekrutterer medlemmer fra de fleste kommunene i Indre Østfold, samt deler av Follo-regionen i Akershus. Her er det plass til flere som ønsker seg et aktivt og sunt musikkmiljø.

· Korpset arrangerer årlige konserter i Askim kulturhus som samler et stort og bredt publikum.

· Videre er korpset ofte ute på musikalske oppdrag etter invitasjon fra andre. Askim Janitsjar deltar på det meste når vi får forespørsler om det.

· Øvelsene avholdes på Eid skole hver tirsdag fra kl. 18:30 til 21:30

· Vi har ansatt en hoveddirigent – Aleksander Halsnes Strøm –  opprinnelig fra Båstad, men nå bosatt i Fredrikstad. Strøm har master i anvendt musikkteori fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. Aleksander jobber som messingpedagog ved Nesodden og Trøgstad kulturskoler. I tillegg til å være pedagog er Strøm en aktiv arrangør av musikk for blåsere i alle genre og besetninger. Han er også aktiv hornist i Oslo Brass Band. Aleksander Halsnes Strøm er en ung mann – født i 1992 – og er den yngste dirigenten i korpsets historie. Vi har ansatt Aleksander fra 1. august 2017.

Kontaktinfo:

Museumsveien 26, 1807 Askim
aj@askimjanitsjar.com
90600810

Kontaktperson:

Harald Westby, leder
haraldwestby@hotmail.com
90600810

Om oss

Askim Janitsjar er et korps hjemmehørende i småbyen Askim i Indre Østfold med 41 musikanter våren 2023

Abonner på nettsiden

Få oppdateringer direkte i innboksen din, ved å legge inn eposten din under.

%d bloggere liker dette: